De Kleine Reus streeft naar een intensieve samenwerking met ouders en ziet ouders als educatieve partners. School en ouders trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling en het leren van kinderen. Kinderen hebben dus baat bij een goede samenhang tussen school en thuis. Een goede relatie met elkaar geeft inzicht in wat een leerling nodig heeft en waar de leerling uiteindelijk baat bij heeft.
We organiseren diverse contactmomenten met elkaar. Zo is er in de eerste maand van het schooljaar altijd een algemene ouderavond, snel gevolgd door het zogenaamde “omgekeerde oudergesprek” Daarin krijgen de ouders de mogelijkheid om iets te vertellen over hun kind(eren) waardoor het team de (nieuwe) leerlingen sneller leert kennen.
Op De Kleine Reus werken we met portfolio’s om in vele gevallen IKC breed, samen de ontwikkeling van kinderen zichtbaar te maken. Met het portfolio wordt gestart vanaf het moment dat het kind op De Kleine Reus is. Een portfolio kan dus starten in de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of op school. Het portfolio wordt twee maal per jaar met ouders en kinderen besproken en is eigendom van het kind. In de portfoliogesprekken wordt besproken wat er geleerd is en waar ze de volgende periode aan willen werken. De kinderen geven aan hoe ze aan deze punten gaan werken.
Minimaal één keer per jaar is er een belangrijk oudergesprek waarin naast de portfolio’s wordt gekeken naar de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Het eerste portfolio gesprek is rondom de voorjaarsvakantie. Aan het einde van het schooljaar gaan de portfolio’s nog een keer mee naar huis al of niet samen met een begeleidend gesprek.
Het hele jaar door is het vanzelfsprekend dat u contact kunt opnemen met de leerkrachten. Ook versturen leerkrachten regelmatig updates over wat er in de klas gebeurt en om mooie momenten in de groep te delen met ouders. Thema's worden aan het eind van een periode afgesloten en ouders worden hiervoor veelal uitgenodigd in de groep.