Vacature OGO bouwcoach middenbouw (0,6)

Wij zoeken een OGO bouwcoach middenbouw (0,6)
De bouwcoach is een geïntegreerde functie van IB-er en bouwcoördinator
Mogelijkheid om daarnaast twee dagen voor de klas te staan (0,4)

Allereerst…wie zijn wij
De Kleine Reus is een school van de stichting Openbaar Onderwijs Aan de Amstel in Amsterdam. We zijn een openbare basisschool. De school telt rond de 430 leerlingen verdeeld over 17 groepen. Onze schoolpopulatie spiegelt zich aan de buurt waarin hij staat. De grachtengordel in hartje centrum. De populatie kenmerkt zich door hoog opgeleide ouders met verschillende achtergronden. We hebben kritische, constructieve, betrokken en ambitieuze ouders. Onze populatie vraagt om onderwijs dat uitdaging biedt en nieuwsgierigheid uitlokt.
Basisschool De Kleine Reus maakt onderdeel uit van een actief en enthousiast IKC bestaand uit een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een basisschool, buitenschoolse opvang en naschoolse activiteiten. Dit alles vindt plaats in twee gebouwen rond een prachtig natuurschoolplein in het centrum van Amsterdam. In alle ruimtes vindt medegebruik plaats.

We werken vanuit ontwikkelingsgericht perspectief (OGO onderwijs). Dit betekent dat er bijna geen methodes worden gebruikt, er is altijd een thema actief, leraren ontwerpen zelf en met elkaar hun onderwijs en er vinden veel uitstapjes plaats. De Kleine Reus heeft een Opmaatgroep voor kinderen met een specifieke onderwijsondersteuningsvraag en werkt in de groepen 1-2 en 3 met onderwijsassistenten. In de groepen blijven de pedagogisch medewerkers van de TSO, samen met de leerkracht, dagelijks enige tijd in de klas werken (extra handen in de klas).
Wat zoeken wij
Wij zoeken een bouwcoach voor de groepen 4-5-6. Het betreft een LB-functie.
De bouwcoach is een geïntegreerde functie van IB-er en bouwcoördinator. Het betreft drie ambulante dagen (0,6). Wij zoeken een bouwcoach met, bij voorkeur, ervaring als intern begeleider en ervaring met ontwikkelingsgericht onderwijs of affiniteit met en kennis van OGO.
De bouwcoach geeft, in de rol als bouwcoördinator, samen met de bouw (bestaande uit 6 groepen) vorm aan het dagelijkse onderwijs. De bouwcoach bereidt vergaderingen voor en maakt deel uit van het MT.
Wij bieden de mogelijkheid aan om daarnaast twee dagen voor de groep te staan als leerkracht (0,4).

Ons team
Er werken zo’n 60 mensen op ons IKC. Ons divers team kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme, kritische houding en creativiteit. Ons team hanteert de OGO-principes niet alleen voor de kinderen, maar ook aangaande hun eigen professionele attitude. Binnen ons team staat samenwerkend leren centraal. Leren met elkaar, samen ben je sterker. Nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaar steunen en supporten maakt onze onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding sterker.
We organiseren met elkaar leer- en werkmomenten. Onze aandacht zal de komende jaren gaan naar het coachen en begeleiden van net startende leerkrachten of ervaren leerkrachten die komen werken op de Kleine Reus alsmede de studenten die bij ons ‘werken’. Dat betekent dat je in ‘een warm bad’ komt maar ook dat we hoge verwachtingen van jou hebben.
Openbaar Onderwijs aan de Amstel
Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht, CultuurProfiel, enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen.

Solliciteren?
Voor informatie kun je allereerst kijken op onze site: www.dekleinereus.org of gelijk bellen met Margot Alting (directeur) op 06- 51 26 25 99 of mailen: margot.alting@dekleinereus.org
Wil je meteen solliciteren? Dat kan via hetzelfde mailadres. Stuur je cv en je motivatiebrief zodat we kunnen lezen wat jou drijft om bij ons op school te komen werken! Je kunt reageren tot 18 juni 2018. De gesprekken vinden plaats in de week van 25 juni met de directeur, een middenbouw collega en mogelijk een MT-lid.

Vacatures leerkrachten voor 0.4 tot 1.0 fte voor: De midden- en bovenbouw

Wij zoeken OGO-minnende leerkrachten!!!

Allereerst…wie zijn wij:
De Kleine Reus is een school van de stichting Openbaar Onderwijs Aan de Amstel in Amsterdam Oud-Zuid. We zijn een openbare basisschool. De school telt rond de 430 leerlingen verdeeld over 17 groepen en is verspreid over twee gebouwen; dicht bij elkaar met een prachtig natuurspeelplein in het midden. Onze schoolpopulatie spiegelt zich aan de buurt waarin hij staat. De grachtengordel in hartje centrum. De populatie kenmerkt zich door hoog opgeleide ouders met verschillende achtergronden. We hebben kritische, constructieve, betrokken en ambitieuze ouders. Onze populatie vraagt om onderwijs dat uitdaging biedt en nieuwsgierigheid uitlokt.

Het bestuur:
Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht, CultuurProfiel, enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen.

Wat is de visie van de Kleine Reus:
Op De Kleine Reus staat ontwikkeling van het kind in alle opzichten centraal. Ontwikkeling is alleen mogelijk als er veiligheid, nieuwsgierigheid en betrokkenheid is. Ontwikkeling begint met gelukkig zijn. Hiervoor zorg te dragen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid: van medewerkers, ouders en kinderen. We laten ons hierbij onder meer inspireren door het gedachtegoed van Kanamori: Als één van ons niet gelukkig is, is niemand het.
Wij geven ons onderwijs vorm vanuit het ontwikkelingsgerichte perspectief, kortweg OGO genoemd. Binnen OGO gaan we ervan uit dat, willen kinderen tot leren komen, ze nieuwsgierig mogen zijn, (zelf)vertrouwen hebben en openstaan voor de wereld om hen heen. Binnen ons onderwijsaanbod staan enerzijds het veiligstellen van de basis (nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen en openheid) en anderzijds het creëren van uitdagende situaties centraal.

Ons team:
Er werken zo’n 60 mensen op ons IKC. Ons divers team kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme, kritische houding en creativiteit. Ons team hanteert de OGO-principes niet alleen voor de kinderen, maar ook aangaande hun eigen professionele attitude. Binnen ons team staat samenwerkend leren ook centraal. Leren met elkaar, samen ben je sterker. Nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaar steunen en supporten maakt onze onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding sterker.
We organiseren met elkaar leer- en werkmomenten. Onze aandacht zal de komende jaren gaan naar het coachen en begeleiden van net startende leerkrachten of ervaren leerkrachten die komen werken op de Kleine Reus alsmede de studenten die bij ons ‘werken’. Dat betekent dat je in ‘een warm bad’ komt maar ook dat we hoge verwachtingen van jou hebben en ervan uitgaan dat jij je openstelt, hoge ambities hebt, ontwikkelingsgericht bent en een kritische houding hebt.
Wat zoeken wij:
• Drie leerkrachten voor 0.4 tot 1.0 fte voor:
De midden- en bovenbouw
Het betreft een tijdelijke functie van één jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?
Voor informatie kun je bellen met Margot Alting (directeur) op 06- 51 26 25 99 of mailen: margot.alting@dekleinereus.org
Wil je gelijk solliciteren? Dat kan via hetzelfde mailadres. Stuur je cv en je motivatiebrief zodat we kunnen lezen wat jou drijft om bij ons op school te komen werken! Je kunt reageren tot 6 juni 2018. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 juni met de directeur, een bouwcoach en mogelijk nog een leerkracht.

Vacature adjunct directeur IKC De Kleine Reus

Allereerst…wie zijn wij:
De Kleine Reus is een school van de stichting Openbaar Onderwijs Aan de Amstel in Amsterdam. We zijn een openbare basisschool. De school telt rond de 430 leerlingen verdeeld over 17 groepen en is verspreid over twee gebouwen; dicht bij elkaar met een prachtig natuurspeelplein in het midden. Onze schoolpopulatie spiegelt zich aan de buurt waarin hij staat. De grachtengordel in hartje centrum. De populatie kenmerkt zich door hoog opgeleide ouders met verschillende achtergronden. We hebben kritische, constructieve, betrokken en ambitieuze ouders. Onze populatie vraagt om onderwijs dat uitdaging biedt en nieuwsgierigheid uitlokt.

Wat zoeken wij:
We zoeken een inspirerende en deskundige collega met een sterke persoonlijkheid die samen met de directeur en het team vorm geeft aan goed en toekomstgericht onderwijs op de Kleine Reus. De school valt met nog 21 andere scholen onder het bestuur van Openbaar Onderwijs aan de Amstel.

Samen met de directeur ben je verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden:
• Inrichting, uitvoering en de evaluatie van het onderwijs
• Invulling en uitvoering van beleid op één of meerdere toegewezen beleidsterreinen (onderwijs, personeel, financiën, ICT en huisvesting, professionalisering)

Wij bieden jou:
• een dynamische werkomgeving
• een functie waar je een eigen stempel op kunt drukken
• ruimte voor innovatie
• zelfbewuste en enthousiaste leerlingen
• betrokken teamleden en ouders
• ruimte voor professionele groei

Jij bent iemand die:
• aantoonbare onderwijskundige en leidinggevende ervaring heeft
• sociaal behendig is
• ervaring heeft met handelings- en opbrengstgericht werken
• van nature verantwoordelijkheid neemt
• goed kan organiseren
• een open houding heeft
• stevig in zijn/haar schoenen staat

Als adjunct-directeur werk je nauw samen, samen met de directeur, met het bestuur, want:
Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht, CultuurProfiel, enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen.

Goed om te weten:
Wat is de visie van de Kleine Reus:
Op De Kleine Reus staat ontwikkeling van het kind in alle opzichten centraal. Ontwikkeling is alleen mogelijk als er veiligheid, nieuwsgierigheid en betrokkenheid is. Ontwikkeling begint met gelukkig zijn. Hiervoor zorg te dragen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid: van medewerkers, ouders en kinderen. We laten ons hierbij onder meer inspireren door het gedachtegoed van Kanamori: Als één van ons niet gelukkig is, is niemand het.
Wij geven ons onderwijs vorm vanuit het ontwikkelingsgerichte perspectief, kortweg OGO genoemd. Binnen OGO gaan we ervan uit dat, willen kinderen tot leren komen, ze nieuwsgierig mogen zijn, (zelf)vertrouwen hebben en openstaan voor de wereld om hen heen. Binnen ons onderwijsaanbod staan enerzijds het veiligstellen van de basis (nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen en openheid) en anderzijds het creëren van uitdagende situaties centraal.

Ons team:
Er werken zo’n 60 mensen op ons IKC. Ons divers team kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme, kritische houding en creativiteit. Ons team hanteert de OGO-principes niet alleen voor de kinderen, maar ook aangaande hun eigen professionele attitude. Binnen ons team staat samenwerkend leren ook centraal. Leren met elkaar, samen ben je sterker. Nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaar steunen en supporten maakt onze onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding sterker.
We organiseren met elkaar leer- en werkmomenten. Onze aandacht zal de komende jaren gaan naar het coachen en begeleiden van net startende leerkrachten of ervaren leerkrachten die komen werken op de Kleine Reus alsmede de studenten die bij ons ‘werken’. Dat betekent dat je in ‘een warm bad’ komt maar ook dat we hoge verwachtingen van jou hebben en ervan uitgaan dat jij je openstelt, hoge ambities hebt, ontwikkelingsgericht bent en een kritische houding hebt.

De aanstelling:
Je zult in proeftijdelijke dienst worden aangesteld met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Bezoldiging zal plaatsvinden conform schaal AB van de CAO Primair Onderwijs (max € 4.027 bruto bij een fulltime betrekking).
Wij bieden de mogelijkheid aan om daarnaast twee dagen voor de groep te staan als leerkracht (0,4).

Solliciteren?
Voor informatie kun je bellen met Margot Alting (directeur) op 06- 51 26 25 99 of mailen: margot.alting@dekleinereus.org Een profielschets is te vinden op de website van de school.
Wil je meteen solliciteren? Dat kan via hetzelfde mailadres. Stuur je cv en je motivatiebrief zodat we kunnen lezen wat jou drijft om bij ons op school te komen werken! Je kunt reageren tot 18 juni 2018. De gesprekken vinden plaats in de week vanaf 18 juni met de directeur, een vertegenwoordiging van het team/MR/MT en de beleidsmedewerker van OOadA. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Hieronder vindt u het functieprofiel:
Functieprofiel Adjunct directeur DKR 2018

Onderwijsinspectie rapport

Beste ouder(s) /en of verzorger(s),

 

De school van uw kind of kinderen maakt deel uit van de stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. Onze stichting bestaat inmiddels uit 22 scholen in het gebied Centrum en Zuid. Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs op onze scholen en een solide bedrijfsvoering. De onderwijsinspectie heeft de manier waarop het bestuur uitvoering  geeft aan die verantwoordelijkheid  onderzocht .

 

De inspecteurs waren erg te spreken over de kwaliteitscultuur, de manier waarop bestuur en schoolteams sturen op onderwijskwaliteit en schoolontwikkeling en de manier waarop het bestuur zich verantwoordt. Al deze onderdelen heeft de inspectie als ‘goed’ beoordeeld. Ook vonden zij OOADA een financieel gezonde organisatie. Om tot dit oordeel te komen heeft de inspectie gesprekken gevoerd met het bestuur, is een vijftal scholenbezoeken afgelegd en hebben de inspecteurs gesproken met leden van de raad van toezicht, leden van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (ouders en leraren), een aantal schooldirecteuren en intern begeleiders en vijf delegaties van ouders.

 

We zijn erg trots op dit resultaat. Onze dank gaat ook uit naar alle ouders die dagelijks of af en toe de school op allerlei manieren ondersteunen en scherp houden. Uw hulp is van grote waarde geweest en dat blijft ook zo. Natuurlijk is er nog genoeg werk aan de winkel, maar dit is in ieder geval een enorme opsteker.

 

Het rapport vindt u op onze website en op de website van het bestuur: www.ooada.nl.

Kerstdiner 2017

Kerstdiner woensdag 20 december van 18.00 – 19.30 uur