Vacature OGO bouwcoach middenbouw (0,6)

Home / Geen categorie / Vacature OGO bouwcoach middenbouw (0,6)

Wij zoeken een OGO bouwcoach middenbouw (0,6)
De bouwcoach is een geïntegreerde functie van IB-er en bouwcoördinator
Mogelijkheid om daarnaast twee dagen voor de klas te staan (0,4)

Allereerst…wie zijn wij
De Kleine Reus is een school van de stichting Openbaar Onderwijs Aan de Amstel in Amsterdam. We zijn een openbare basisschool. De school telt rond de 430 leerlingen verdeeld over 17 groepen. Onze schoolpopulatie spiegelt zich aan de buurt waarin hij staat. De grachtengordel in hartje centrum. De populatie kenmerkt zich door hoog opgeleide ouders met verschillende achtergronden. We hebben kritische, constructieve, betrokken en ambitieuze ouders. Onze populatie vraagt om onderwijs dat uitdaging biedt en nieuwsgierigheid uitlokt.
Basisschool De Kleine Reus maakt onderdeel uit van een actief en enthousiast IKC bestaand uit een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een basisschool, buitenschoolse opvang en naschoolse activiteiten. Dit alles vindt plaats in twee gebouwen rond een prachtig natuurschoolplein in het centrum van Amsterdam. In alle ruimtes vindt medegebruik plaats.

We werken vanuit ontwikkelingsgericht perspectief (OGO onderwijs). Dit betekent dat er bijna geen methodes worden gebruikt, er is altijd een thema actief, leraren ontwerpen zelf en met elkaar hun onderwijs en er vinden veel uitstapjes plaats. De Kleine Reus heeft een Opmaatgroep voor kinderen met een specifieke onderwijsondersteuningsvraag en werkt in de groepen 1-2 en 3 met onderwijsassistenten. In de groepen blijven de pedagogisch medewerkers van de TSO, samen met de leerkracht, dagelijks enige tijd in de klas werken (extra handen in de klas).
Wat zoeken wij
Wij zoeken een bouwcoach voor de groepen 4-5-6. Het betreft een LB-functie.
De bouwcoach is een geïntegreerde functie van IB-er en bouwcoördinator. Het betreft drie ambulante dagen (0,6). Wij zoeken een bouwcoach met, bij voorkeur, ervaring als intern begeleider en ervaring met ontwikkelingsgericht onderwijs of affiniteit met en kennis van OGO.
De bouwcoach geeft, in de rol als bouwcoördinator, samen met de bouw (bestaande uit 6 groepen) vorm aan het dagelijkse onderwijs. De bouwcoach bereidt vergaderingen voor en maakt deel uit van het MT.
Wij bieden de mogelijkheid aan om daarnaast twee dagen voor de groep te staan als leerkracht (0,4).

Ons team
Er werken zo’n 60 mensen op ons IKC. Ons divers team kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme, kritische houding en creativiteit. Ons team hanteert de OGO-principes niet alleen voor de kinderen, maar ook aangaande hun eigen professionele attitude. Binnen ons team staat samenwerkend leren centraal. Leren met elkaar, samen ben je sterker. Nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaar steunen en supporten maakt onze onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding sterker.
We organiseren met elkaar leer- en werkmomenten. Onze aandacht zal de komende jaren gaan naar het coachen en begeleiden van net startende leerkrachten of ervaren leerkrachten die komen werken op de Kleine Reus alsmede de studenten die bij ons ‘werken’. Dat betekent dat je in ‘een warm bad’ komt maar ook dat we hoge verwachtingen van jou hebben.
Openbaar Onderwijs aan de Amstel
Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht, CultuurProfiel, enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen.

Solliciteren?
Voor informatie kun je allereerst kijken op onze site: www.dekleinereus.org of gelijk bellen met Margot Alting (directeur) op 06- 51 26 25 99 of mailen: margot.alting@dekleinereus.org
Wil je meteen solliciteren? Dat kan via hetzelfde mailadres. Stuur je cv en je motivatiebrief zodat we kunnen lezen wat jou drijft om bij ons op school te komen werken! Je kunt reageren tot 18 juni 2018. De gesprekken vinden plaats in de week van 25 juni met de directeur, een middenbouw collega en mogelijk een MT-lid.