Vacatures leerkrachten voor 0.4 tot 1.0 fte voor: De midden- en bovenbouw

Home / Geen categorie / Vacatures leerkrachten voor 0.4 tot 1.0 fte voor: De midden- en bovenbouw

Wij zoeken OGO-minnende leerkrachten!!!

Allereerst…wie zijn wij:
De Kleine Reus is een school van de stichting Openbaar Onderwijs Aan de Amstel in Amsterdam Oud-Zuid. We zijn een openbare basisschool. De school telt rond de 430 leerlingen verdeeld over 17 groepen en is verspreid over twee gebouwen; dicht bij elkaar met een prachtig natuurspeelplein in het midden. Onze schoolpopulatie spiegelt zich aan de buurt waarin hij staat. De grachtengordel in hartje centrum. De populatie kenmerkt zich door hoog opgeleide ouders met verschillende achtergronden. We hebben kritische, constructieve, betrokken en ambitieuze ouders. Onze populatie vraagt om onderwijs dat uitdaging biedt en nieuwsgierigheid uitlokt.

Het bestuur:
Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht, CultuurProfiel, enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen.

Wat is de visie van de Kleine Reus:
Op De Kleine Reus staat ontwikkeling van het kind in alle opzichten centraal. Ontwikkeling is alleen mogelijk als er veiligheid, nieuwsgierigheid en betrokkenheid is. Ontwikkeling begint met gelukkig zijn. Hiervoor zorg te dragen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid: van medewerkers, ouders en kinderen. We laten ons hierbij onder meer inspireren door het gedachtegoed van Kanamori: Als één van ons niet gelukkig is, is niemand het.
Wij geven ons onderwijs vorm vanuit het ontwikkelingsgerichte perspectief, kortweg OGO genoemd. Binnen OGO gaan we ervan uit dat, willen kinderen tot leren komen, ze nieuwsgierig mogen zijn, (zelf)vertrouwen hebben en openstaan voor de wereld om hen heen. Binnen ons onderwijsaanbod staan enerzijds het veiligstellen van de basis (nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen en openheid) en anderzijds het creëren van uitdagende situaties centraal.

Ons team:
Er werken zo’n 60 mensen op ons IKC. Ons divers team kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme, kritische houding en creativiteit. Ons team hanteert de OGO-principes niet alleen voor de kinderen, maar ook aangaande hun eigen professionele attitude. Binnen ons team staat samenwerkend leren ook centraal. Leren met elkaar, samen ben je sterker. Nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaar steunen en supporten maakt onze onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding sterker.
We organiseren met elkaar leer- en werkmomenten. Onze aandacht zal de komende jaren gaan naar het coachen en begeleiden van net startende leerkrachten of ervaren leerkrachten die komen werken op de Kleine Reus alsmede de studenten die bij ons ‘werken’. Dat betekent dat je in ‘een warm bad’ komt maar ook dat we hoge verwachtingen van jou hebben en ervan uitgaan dat jij je openstelt, hoge ambities hebt, ontwikkelingsgericht bent en een kritische houding hebt.
Wat zoeken wij:
• Drie leerkrachten voor 0.4 tot 1.0 fte voor:
De midden- en bovenbouw
Het betreft een tijdelijke functie van één jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?
Voor informatie kun je bellen met Margot Alting (directeur) op 06- 51 26 25 99 of mailen: margot.alting@dekleinereus.org
Wil je gelijk solliciteren? Dat kan via hetzelfde mailadres. Stuur je cv en je motivatiebrief zodat we kunnen lezen wat jou drijft om bij ons op school te komen werken! Je kunt reageren tot 6 juni 2018. De gesprekken vinden plaats in de week van 11 juni met de directeur, een bouwcoach en mogelijk nog een leerkracht.