Vacature IKC De Kleine Reus groep 1/2

Home / Geen categorie / Vacature IKC De Kleine Reus groep 1/2

Wij zoeken OGO-minnende leerkracht(en) voor groep 1-2!

Wie zijn wij:
De Kleine Reus is een school van de stichting Openbaar Onderwijs Aan de Amstel in Amsterdam. We zijn een openbare basisschool en vormen samen met de kinderopvang, TSO en BSO het Integraal Kind Centrum De Kleine Reus. De school telt rond de 420 leerlingen verdeeld over 17 groepen en is verspreid over twee gebouwen, dicht bij elkaar met een prachtig natuurspeelplein in het midden. Onze schoolpopulatie is een afspiegeling van de buurt waarin hij staat. De grachtengordel in hartje centrum. De populatie kenmerkt zich door hoog opgeleide ouders met verschillende achtergronden. We hebben kritische, constructieve, betrokken en ambitieuze ouders. Onze populatie vraagt om onderwijs dat uitdaging biedt en nieuwsgierigheid uitlokt.

Wat is onze visie:
Op De Kleine Reus staat ontwikkeling van het kind in alle opzichten centraal. Ontwikkeling is alleen mogelijk als er veiligheid, nieuwsgierigheid en betrokkenheid is. Hiervoor zorg te dragen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid: van medewerkers, ouders en kinderen. We laten ons hierbij onder meer inspireren door het gedachtegoed van Kanamori: Als één van ons niet gelukkig is, is niemand het.
Wij geven ons onderwijs vorm vanuit het ontwikkelingsgerichte perspectief, kortweg OGO genoemd. Binnen OGO gaan we ervan uit dat, willen kinderen tot leren komen, ze nieuwsgierig mogen zijn, (zelf)vertrouwen hebben en openstaan voor de wereld om hen heen. Binnen ons onderwijsaanbod staan enerzijds het veiligstellen van de basis (nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen en openheid) en anderzijds het creëren van uitdagende situaties centraal.

Bij alle activiteiten staan het spel en onderzoek centraal.
Uitgangspunt bij deze activiteiten in het kader van ons onderwijs zijn de drie B’s:
Kinderen hebben betekenisvolle, gezamenlijke activiteiten nodig om tot ontwikkeling en tot leren te komen.
De professionals bemiddelen. Zij zoeken naar een aanbod dat voor kinderen zelf interessant en van betekenis is en bevorderen dat ze zich goed ontwikkelen en veel leren.
Het doel is een brede ontwikkeling; basisvoorwaarden, persoonsontwikkeling en specifieke kennis en vaardigheden in samenhang. Ontwikkeling is een samenhangend geheel. Het gaat om ‘hoofd, hart en handen’.
Binnen ons onderwijs maken wij gebruik van de doelencirkel van basisontwikkeling (OGO).

Ons team:
Er werken zo’n 60 mensen op ons IKC. Ons divers team kenmerkt zich door gedrevenheid, enthousiasme, kritische houding en creativiteit. Ons team hanteert de OGO-principes niet alleen voor de kinderen, maar ook aangaande hun eigen professionele attitude.
Binnen ons team staat samenwerkend leren ook centraal. Leren met elkaar, samen ben je sterker. Nieuwsgierig zijn naar elkaar en elkaar steunen en supporten maakt onze onderzoekende en ontwikkelingsgerichte houding sterker.
We organiseren met elkaar leer- en werkmomenten. Zo heeft elk teamlid zitting in een van onze ontwikkeling teams. Onze aandacht gaat zeker ook uit naar het coachen en begeleiden van net startende leerkrachten of ervaren leerkrachten die vanuit regulier onderwijs gemotiveerd voor OGO komen werken op de Kleine Reus alsmede de studenten die bij ons ‘werken’.
Dat betekent dat je in ‘een warm bad’ komt maar ook dat we hoge verwachtingen van jou hebben en ervan uitgaan dat jij je openstelt, hoge ambities hebt, ontwikkelingsgericht bent en een kritische houding hebt.

Wat doen we nog meer:
De school organiseert schoolbreed veel projecten en vanuit de thema’s bijvoorbeeld museumbezoeken. We zijn sterk gericht op creatieve activiteiten en ouderbetrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel.
Wij zijn enorm trots op deze activiteiten, hoe dit wordt georganiseerd (met leerlingen en ouders), uitgevoerd en ervaren.

Wat zoeken wij vanaf 1 augustus 2021:
● Leerkracht(en) voor één van de vijf groepen 1-2 in de onderbouw ( fulltime WTF 1, of op te delen in twee parttime banen)
We zijn op zoek naar leerkrachten die onze OGO identiteit kunnen omarmen, die bruisen van de energie en niet kunnen wachten om met ons verder te werken aan een kwalitatief goede en eigentijdse school.

Solliciteren?
Voor informatie kun je bellen met Margot Alting (directeur) op 06- 51 26 25 99 of mailen m.alting@dekleinereus.org
Wil je gelijk solliciteren? Dat kan via hetzelfde mailadres. Stuur je cv en je motivatiebrief zodat we kunnen lezen wat jou drijft om bij ons op school te komen werken!