Naschoolse Activiteiten (NSA)

Op IKC De Kleine Reus worden naschoolse activiteiten georganiseerd voor de groepen 1 t/m 8.

Deze activiteiten worden 2 x per jaar aangeboden:

- blok 1 vanaf de zomervakantie tot aan kerst;

- blok 2 vanaf de voorjaarsvakantie tot aan de zomervakantie.

De cursussen bestaan uit minimaal 10 lessen en worden aangeboden voor de volgende groepen:

-groep 1 en 2

-groep 3 en 4

-groep 5 en 6

-groepen 5,6,7,8.

 

* voor groep 7 en 8 hebben we geen losse lessen. Deze doelgroep zit vaak zelf al op een sport of hobby na schooltijd. Maar sommige activiteiten zijn dan voor de gehele bovenbouw.

 

Inschrijven:

Opgeven en inschrijven kan online via de website en is verplicht. Een overzicht van de kosten verbonden aan de cursussen vind je daar ook terug.

Op de website naschoolseactiviteiten.amsterdam (kies IKC De Kleine Reus) staat het nu lopende aanbod. Hier worden ook de aankomende cursussen geplaatst en de bijbehorende kosten. Informatie en kosten over de cursussen vind  op de website. Hiervoor is dan een vast inschrijfmoment.

 

Onze activiteiten die worden georganiseerd zijn alleen voor de kinderen van IKC De Kleine Reus.

 

Tijden:

Alle lessen vinden plaats na schooltijd. De cursussen worden op verschillende plekken in school aangeboden.

Denk aan: gymzaal, speellokaal, theaterzaal, klaslokaal of atelier. De minimale lesduur van een activiteit is 60 minuten.

 

Direct uit school worden de kinderen door de klassenjuf of -meester gebracht naar de centrale gang voordat ze naar huis gaan. Hier staan de docenten van de naschoolse activiteiten klaar om de kinderen op te vangen met deelnemerslijsten. Als ouder hoef je niet op school aanwezig te zijn om je kind naar de les te brengen. Dat doet de school. Kinderen die op de BSO zitten kunnen ook deelnemen aan de activiteiten. Zij melden zich eerst bij de opvang en gaan dan naar de docent van de activiteit.

 

Waarom NSA:

Het is een speelse en leuke manier om je kind kennis te laten maken met een activiteit. Want hoe leuk is het om na een harde dag leren op school, een activiteit te doen met een klein groepje enthousiaste kinderen op school voordat je naar huis gaat.

De Docenten zijn allemaal voorzien van een V.O.G en gescreend en hebben affiniteit met kinderen. De laatste les van de cursus is vaak een open kijkles of een meedoe les. Zodat je als ouder een inkijkje hebt wat je kind doet of meemaakt tijdens de cursus.

 

AANBOD:

Coördinator Tessa Hermans zorgt dat elk aanbod bestaat uit een gevarieerd aanbod. Zodat er voor elk kind wat tussen zit. Het aanbod bestaat uit:

- sport en spel

- kunst en creativiteit

- techniek en communicatie

- muziek en dans